Борисов: Даваме оставка в първия работен ден на парламента

Борисов: Даваме оставка в първия работен ден на парламента

Още в първия работен ден на парламента правителството ще депозира осавката си, обяви премиерът Бойко Борисов в присъствието на министрите от ГЕРБ, кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и ген. Пламен Манушев и депутати от ГЕРБ. Той започна изявлението си с благодарности и поздравления: " Да поздравим победителите в днешния вот - г-н Радев и г-жа Йотова. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Да поздравя колегите от ДПС, които помогнаха да спечели г-н Радев, да благодаря на колегите от БСП, които направиха възможно това да се случи", заяви Борисов. Имаме нова политическа ситуация, управляващата коалиция няма мнозинство както е ясно от изборните резултати, напротив, вече има твърдо заявено нови мнозинство - БСП, ДПС, Патриоти и прочие, отбеляза Борисов.

Обществото ясно показа, че е недоволно от политическата система. Повече от ясно е, че е крайно време да се свика Велико Народно събрание за промяна в Конституцията, заяви още той.

По средата на експозето си се сети :" А, да, да не забравя - да поздравя и г-н Кънев, Радан, за това, че направи всичко възможно да разбие център дясно. Ако искат, да си го вземат в новата коалиция, освен ако не смята, че трябва да е вечна опозиция", каза Борисов.

Винаги съм бил част от народа и усещам всеки сигнал с кожата си - на тези избори народът ясно ни каза, че нещо не е както трябва.
"Загубата на ГЕРБ е категорична, ясна. Проблемът си е в нас, разбира се. Това, че са се обединили срещу нас им дава възможност да управляват сега", каза той. Ще си направим изводите и анализите, обеща Борисов и недвусмислено заяви, че ГЕРБ иска нови избори.

Той призова президента Росен Плевнелиев да поиска от БСП да му дадат списък със служебно правителство и да го назначи от името на БСП.  „Много е важно да се знае, че положихме огромни усилия, особено в тази тежка международна ситуация. Явно политическата класа в този си вид нещо не е добре“, обясни той. „Хората се чувстват неудовлетворени. Трите въпроса от референдума ще настоявам да участваме, да гласуваме и да станат закон. На тези избори хората ни казаха, че нещо не е както трябва. Всеки ден даваме видими резултати. Той отново изброи свършеното от то този кабинет. Категорично е желанието на БСП да управлява, категорично да застанат в опозиция всички останали. Г-н Каракачанов толкова остро говореше против нас. Даваме възможност на новото мнозинство да управлява. Искаме нови избори“, заяви Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ