Борисов не вижда смисъл от консултациите при президента

Борисов не вижда смисъл от консултациите при президента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви за безсмислени консултациите при президента и добави, че партията му би подкрепила правителство, което излезе с програма, близка до приоритетите на  ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Борисов посети днес опустошеното от пожари село Кръстава. По-рано през седмицата ПГ на ГЕРБ-СДС обяви, че прави дарение за над 100 хил. лв. за закупуване на къщи от преместваем тип, в които да се настанят останалите без домове хора от селото.

"Разбира се, че бих подкрепил /б. р. правителство с програма, близка до приоритетите на ГЕРБ-СДС/ Първо, трябва да сложат премиер, който да разбира за какво става въпрос. За съжаление, по-подготвен от мене няма, но да речем... Махайте всичките. Трябва да сложат свестни хора и да дойдат и да кажат: "Трябват ми 60 гласа за тези, тези и тези точки. Веднага ще им се дадат", каза той в излъчване на живо на страницата му във фейсбук.

Бившият премиер предупреди, че в момента българската външна политика се води към провал.

"Лидерът на Балканите. В момента ние сме изпокарани с почти всички съседи. Единствено ние за Турция не пратихме помощ по време на пожарите, а сега изцяло се уповаваме и тя ще има все по-важна роля - Турция, особено след конфликта в Афганистан. Провал в МВР, провал във външната политика, провал в здравеопазването, провал в икономиката, провал във финансите, провал в селското стопанство.", изброи Борисов. %Нека да видим сега "ИТН", "МТН", какво ще построят, какво ще покажат, какво ще оставят", каза още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ