Борисов: По една минимална заплата за всяка баба, която гледа внуче

Борисов: По една минимална заплата за всяка баба, която гледа внуче

Борисов: По една минимална заплата за всяка баба, която гледа внуче

Максимална грижа към възрастните хора и въвеждането на тридетния модел, при който държавата да подкрепя семействата при ражданията на първите три деца, а след това подкрепата да намалява. Това са акцентите в социалната сфера на предизборната програма на ГЕРБ, представени днес от председателя на партията Бойко Борисов във Велико Търново. Там той участва в дискусия "Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи", организирана от сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел". 

"Всяка баба, която си гледа внучетата, докато родителите им работят, може да получава по една минимална работна заплата", каза Борисов. Според него, реализацията на този акцент от програмата ще допринесе за ръста на икономиката и ще спомогне за кариерата на жените. 
Надграждане на свършеното досега и възможност на удвояване на резултатите са целите, които си поставя ГЕРБ за тези избори. 
Целта ни е в предизборната кампания да обясним какво сме направили, защо не сме направили друго, и защо сега имаме тази възможност и политическа воля да го направим, обобщи Борисов.

Парите за двойното увеличение на учителските заплати не са обещани, има ги. Както сме дали 230 милиона лева за тази година, можем да прибавим още 120 милиона, което не е проблем, защото само за месец януари излишъкът е 1 милиард лева, посочи той.
"По 350 милиона лева, събрани от контрабанда, могат да бъдат заделени за образование, стига да се наблюдава повишаване на качеството.", посочи още Борисов и наблегна на факта, че образованието е водещ приоритет в програмата на партията, защото "принудата да учиш е инвестиция, която се изплаща."

Автомагистрала "Хемус" и тунелът под "Шипка" ще бъдат приоритет за инфраструктурата, за да се изравнят стандартите на хората в Южна и Северна България, заяви още той 

Средствата са налични, защото държавата повече няма да плаща за неустойки за американските и руски централи, както и за КТБ. Общият размер на тези средства за две години е бил общо шест милиарда лева, които могат да бъдат инвестирани. 
Борисов отчете тези факти като поука за изминалия мандат и отбеляза, че ако се наложи да формира коалиционно правителство няма да даде ресор" образование" на коалиционен партньор. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Мизофонията всъщност може да е много по-често срещана, отколкото си мислехме
Домашните по математика могат да донесат повече вреда, отколкото полза
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 13 до 19 май
Арнолд Шварценегер за най-продуктивното начало на деня
Медийните гиганти ухажват рекламодателите, докато разходите се пренасочват към цифровите технологии
14 факта за силата на волята и как да я тренирате
Чистата и проста истина рядко е чиста и никога проста. Оскар Уайлд
5 въпроса, които ще ти помогнат да избереш работата, която най-добре ти подхожда