Борисов с остри критики към градската десница: Това са бившите деца и внуци на червената номенклатура

Борисов с остри критики към градската десница: Това са бившите деца и внуци на червената номенклатура

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики срещу градската десница в София, която по думите му е подкрепила Мая Манолова на балотажа на изборите за кмет на София, предаде bTV.

„Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме "десница". Това са бившите деца, внуци на червената номенклатура“, коментира премиерът по време на Националната работна среща на ГЕРБ, която се проведе в кино "Люмиер" на НДК.

Според Борисов градската десница се е озлобила заради няколко фактора, сред които решението на правителството да купи изтребители Ф-16, вместо „Грипен“, да започне изграждане на интерконектора с Гърция за втечнен газ, както и заради обвиненията на няколко души за шпионаж в полза на Русия.

Премиерът коментира и аферата в Костинброд, като заяви, че подобен сценарии се е разиграл и в София.

„Понеже казват, че циганите много обичат Бойко, когато на живо ме видят – скачат и викат, защото осигуряваме работни места. Защото им вкарахме 50 хил. деца да учат, а не да крадат.”, коменитра Борисов

„За София дайте да си говорим с тези високоинтелигентните, ако не са ромите, кой ще ни чисти? В чистотата в София работят само роми, на гробищата също, но ние сме им осигурили с честен труд да си изкарват парите”, добави още премиерът.

Той обаче заяви, че президентските избори от 2016 г. показват, че ромите „обичат“ повече държавния глава Румен Радев.

„40,9 хил. са гласували за него, за нашата Цецка - 19,5. Два пъти повече са го заобичали. Ако иска да говорим за корпоративен вот, на нас още не ние минало за Костинброд. Съшиха се с Христо Иванов и Атанасов – защото това не е градска десница, това опозицията вътре в комунистическата партия”, коментира премиерът.

Борисов отговори и на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че членовете на левицата са били репресирани от ГЕРБ, като обяви, че ще разговаря лично с всеки един от тях и, ако имат доказателства, ще има реакция.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ