Борисов: Утре ще решим кого издигаме за президент

Борисов: Утре ще решим кого издигаме за президент

Борисов: Утре ще решим кого издигаме за президент

24 часа преди заветната дата 2 октомври, на която трябва да падне тайната около името на кандидата на ГЕРБ за президент, премиерът и лидер на управляващата партия заплете още повече интригата. В Черноморец, където Борисов пристигна да среже лентичката на ново пристанище, той отсече: "На 2-ри, ще актива - кметове, общински съветници, депутати, областни управители. Ще им кажа какво мисля и ще вземем решение." Това бе неговият коментар в отговор на въпроси от журналисти дали все пак няма каже нещо повече по повод предстоящото утре обявяване на кандидатурата.

В 11 ч утре в НДК започва форумът на ГЕРБ, на който Борисов ще обяви кандидата за президент на управляващата партия.
 "Не е правилно, цяло лято ви казвам, че когато дойде време за президентски избори ще говорим за президентски избори" Ден по-рано Цветан Цветанов сведе до четирима възможжната номинация като уклончиво обясни, че 99% изборът ще е между Цецка Цачева, Димитър Николов, Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев. Помолен да сведе до двама посочените от Цветанов възможни имена, Борисов с усмивка оотвърна: "Той, Цветанов като го канят всеки ден, се чуди какво да каже."

Бившият финансов министър от правителството на ГЕРБ, Симеон Дянков обаче смело се спря само на едно име в ефира на bTV.
"Предполагам, че Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, заяви без колебание той. Според него тя е най-подходяща за поста като досегашен шеф на парламента и добър юрист.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ