Бойко Борисов отново се отказа от място в парламента

Бойко Борисов отново се отказа от място в парламента

Бойко Борисов отново се отказа от място в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да бъде депутат в 47-то Народно събрание. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на партията. Той беше водач на листите на партията в 25-и МИР София и в Пловдив, но ще се откаже и от двете места, които му осигуряват депутатско място в парламента. Борисов се отказа да бъде депутат и в предните два парламента

В 16 часа ЦИК поднови заседанието си, за да приеме решението, с които се разпределя броят депутати между 7-те политически формации, които влизат в 47-ото Народно събрание. С окончателните резултати ще се обявят избирателната активност от парламентарния вот, проведен в неделя, резултатите от преференциите по партии, коалиции и многомандатни райони, броят на действителните и недействителните гласове и тяхното разпределение между участвалите формации.

След публикуването решенията с резултатите, на избраните в два многомандатни района се дава срок от 24 часа за да посочат пред Комисията от кой район ще реализират депутатското си място.

Гласовете от чужбина участват в разпределението на броя депутати на национално ниво, но не и при разпределението по райони и партии. 

До края на неделния ден ЦИК трябва да оповести окончателно имената на избраните за народни представители. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ