Британският здравен министър е замесен в любовна афера

Британският здравен министър е замесен в любовна афера

Британският здравен министър е замесен в любовна афера

Кадри на британския здравен министър Мат Ханкок, от които става ясно за любовната му афера с негова съветничка, доведоха до призиви за неговата оставка от поста.

Видео, разпространено от таблоида „Сън“, показват близостта му с 43-годишната Джина Коланджело по време на среща в неговия кабинет.

Според експерти е възможно преди всичко с този свой акт Ханкок да е нарушил издадените от самия него мерки срещу COVID-19, тъй като към момента на заснетите със секретарката кадри са били забранени срещите на закрито между хора, които не споделят едно общо домакинство, предаде „Индипендънт“.

Ханкок вече се извини за действията си и призна, че е нарушил противоепидемичните рестрикции. „Разочаровах хората и много съжалявам“, каза той, цитиран от „Би Би Си“. Премиерът Борис Джонсън също е приел извиненията на министъра, а според „Гардиън“ правителството няма да проведе разследване кой е публикувал кадрите.

Междувременно пред дома, който Ханкок споделя със съпругата си Марта, с която са женени от 15 години, са били оставени цветя. Предполага се, че в момента тя е в Лондон с трите им деца, докато здравният министър е в Съфолк. Ханкок и Коланджело се познават от годините му в Оксфордския университет.

Междувременно анкета на организацията YouGov показва, че 49% от анкетираните смятат, че Ханкок трябва да подаде оставка, което е увеличение с 36% спрямо месец май.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ