БСП поиска оставката на Йорданка Фандъкова

БСП поиска оставката на Йорданка Фандъкова

БСП поиска оставката на Йорданка Фандъкова

В декларация пред парламента БСП поиска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Повод за това искане стана смъртта на 16-годишно момче, което загуби живота си от токов удар от улична шахта. 

"Ние настояваме за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова - стигнахме до там, че корупцията вече убива. Този път номера няма просто да мине, защото се касае за смърт, защото се касае за политическа некомпетенция, защото се касае за корупция и за ваше управление", каза депутатът от "БСП за България" Иван Ченчев. 

"Стигнахме до там, че днес искаме да търсим и да посочим всички кой е политически отговорен за това, което се случи и за стотици други подобни случаи на безстопанственост, на некадърност. Заради това, че в управлението на страната, в различните администрации, има калинки. Всички вие от управляващото мнозинство скачате като ужилени, че стигнахме до там, че корупцията вече убива", каза още Иван Ченчев. 

Депутатът от БСП отправи критики и към премиера, който не е стъпвал в парламента. "Българският народ заслужава обяснени, кой е виновен за всичките ви поразии и безобразия. Отговорността е ваша. Ваша. Вие управлявате", посочи още Ченчев. 

От БСП поискаха министър-председателят и кметът на Столична община да дойдат в Народното събрание и предложението беше подложено на гласуване, въпреки че не беше внесено писмено. То обаче беше отхвърлено и при прегласуването със 76 гласа "за", 103 "против" и 5 "въздържали се". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ