БСП се регистрира за изборите. Нинова пита членовете на партията с кого да се коалира

БСП се регистрира за изборите. Нинова пита членовете на партията с кого да се коалира

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и кандидати за депутати регистрираха "БСП за България" в Централната избирателна комисия. Заедно с тях бяха зам.-председателите на БСП Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, младежи от БСП, коалициоонни партньори и други.

"Внесохме 10 хиляди подписа и целта ни е да бъдем първа политическа сила", заяви Корнелия Нинова. Тя уточни, че БСП ще реши с вътрешнопартийно допитване с кои партии да влезе в управленска коалиция след изборите. Нинова ще направи предложение за вътрешен референдум по следизборните и управленски коалиции пред Националния съвет на партията, който да вземе решението.

До седмица БСП ще подреди и пълните си листите и ще започне представянето на платформата си. "Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, икономика, а мерките са за решаване на един от най-важните проблеми - демографската катастрофа", обясни Корнелия Нинова. 

Запитана дали върху нея е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев, Нинова отвърна, че това е "лъжа, манипулация и изкуствено отклоняване на общественото внимание". 

Малко преди регистрацията на БСП Централната избирателна комисия официално регистрира коалициите "Демократична България – Обединение" и "Републиканци за България" за участие в изборите за народни представители на 4 април. ЦИК назначи и съставите на 6 районни избирателни комисии - тези в Смолян,  Сливен, Кърджали, Габрово, Благоевград и Търговище. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ