Любен Дилов с първи коментар от името на ГЕРБ

Любен Дилов с първи коментар от името на ГЕРБ

Извън очевидния факт, че ГЕРБ печелят избори за 14 път и парламентарни - за пети, има един истински голям победител тази вечер и това са всички тези българи, които излязоха да гласуват. Това са наистина големите герои. Това заяви Любен Дилов-син, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас, който всъщност влезе в ролята и на първият, официално коментиращ изборните резултати предста вител на коалицията.

Дилов излезе да говори с журналисти пред централата на ГЕРБ в София след повече от 2 часа от обявяването на първите данни от екзитполовете. Той се появи сам и каза, че официален коментар от партийната централа на ГЕРБ или пък от името на коалицията най-вероятно ще има утре, когато ще има ясни резултати. 

Досега няма нито едно правителство, което да е било самостоятелно. Ако има нови избори, защото не може да се създаде кабинет, те ще струват милиони, коментира Дилов.

"Важно е да си дадем сметка дали да похарчим още милиони за нови избори... Това е предложение към разума на всички, които ще бъдат в следващия парламент", посочи той. 

Дилов отказа да коментира с кого би се коалирала партия ГЕРБ при получаване на мандат за съставяне на правителство и уточни, че тези въпроси трябва да се зададат на Бойко Борисов в утрешния ден като припомни, че все пак резултатите към момента са на база екзитпол.

Аз не мога да отговарям от името на коалицията, подчерта Дилов. До 23.00 тази вечер коментар от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не бе направен - както на живо, така и на страницата му във Фейсбук.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ