ЦИК търси изпълнител за клипове за разяснителната кампания за изборите

ЦИК търси изпълнител за клипове за разяснителната кампания за изборите

Централната избирателна комисия обяви процедура за избор на изпълнител, който да изготви аудио и аудио-визуални клипове и дигитални материали за провеждане на разяснителна кампания за изборите за народни представители на 4 април. Според условията максималната прогнозна стойност на обществената поръчка е 50 000 лева без ДДС. 

Изпълнителят трябва да изработи пет 30-секундни видеоклипа с елементи на компютърна графика и анимация, с възможност за адаптиране с допълнителна 15-секундна заставка относно мерките за безопасност при гласуване в условията на Covid-19, включващи авторска музика или придобиване на авторски права над такава, жестомимичен превод и/или текст в титри, диктор и визия в съответствие с Изборния кодекс, правомощията, задълженията и отговорностите на Централната избирателна комисия според утвърденото съдържание и текстове от комисията. 

Клиповете ще са на тема: активно избирателно право; гласуване на избиратели с увреждания; гласуване с бюлетина и отбелязване на преференция; машинно гласуване и гласуване на изборите в условията на пандемия. Аудиоклиповете трябва да са на съшата тематика.

Изисква се и изработване на минимум 4 аудио-визуални материали – информационни видеоклипове с игрален и графичен дизайн, заснети в студио с продължителност до 120 секунди с участие на говорителите на ЦИК, жестомимичен превод и текст в титри, съдържание и визия в съответствие с Изборния кодекс, правомощията, задълженията и отговорностите на ЦИК. Тук са посочени примерни теми, сред които гласуване извън страната, covid-мерки и гласуване на карантинирани и болни, начин на гласуване, избирателни списъци и информационен материал за младите хора. Предмет на процедурата е и изработването на 4 мастер банери. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ