Цитат на деня: "Оставка, предсрочни избори, и каквото народът реши"

Цитат на деня: Оставка, предсрочни избори, и каквото народът реши

Изборът на нов вицепремиер в парламента и оставката на Валери Симеонов  се превърна в арена на сблъсъци между ГЕРБ и БСП. Двете формации си размениха остри реплики, стигна се дори до прекратяване на заседанието.

Повод за поредните скандали стана неявяването на премиера в пленарна зала, както и действията на председателстващия заседанието на Народното събрание Емил Христов, който не даде думата на лидерът на БСП Корнелия Нинова с аргумента, че не е видял вдигната та ръка на председателят на БСП.

В отговор тя изригна: „Оставка, предсрочни избори, и каквото народът реши". Г-н председател, добронамерено предупреждавам - недейте с процедурни хватки да ни отнемате думата да говоря като председател на опозиционна партия. Ако си представяте, че заради тези процедурни хватки, които разигравате, след това няма да ми дадете думата да говоря, си мислете за г-н Главчев (бившият председател на парламента, който подаде оставка заради скандал именно с Нинова, бел.ред.).

Заради напрежението заседанието беше прекъснато, за да се проведе Председателски съвет, на който да се обсъди дали дебатите за оставката на Валери Симеонов да продължат.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ