Цветанов и Москов се явяват на изборите в коалиция "Национално обединение на десницата"

Цветанов и Москов се явяват на изборите в коалиция Национално обединение на десницата

Цветанов и Москов се явяват на изборите в коалиция "Национално обединение на десницата"

Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" и КОД на Петър Москов ще се явят на изборите в коалиция под името "Национално Обединение на Десницата". Днес те се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори за президент и вицепрезидент, както и за народни представители, които ще се проведат на 14 ноември.

Петър Москов обяви, че коалицията ще издигне своя кандидат-президентска двойка.

"За нас е важно принципното политическо противопоставяне - дясно-ляво", каза Петър Москов пред журналисти пред ЦИК. Той обясни, че основните цели на предстоящите избори пред коалицията, че извън нуждата за промяна в съдебната система, че битката с олигархията, е свързано с политическо решение, с българско законодателство тип "Магнитски". Москов подчерта, че коалицията е ценностно обоснована десница.

"Проблемите пред държавата са изключително сериозни и това, което искаме да направим е да запазим политическата координатна система ляво-дясно-център. Размиването на тази система означава, че някой има някакви други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризмът", коментира Цветан Цветанов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ