"Да, България" ще участва на изборите в коалиция

Да, България ще участва на изборите в коалиция

"Да, България" ще участва на изборите в коалиция

"Да, България" ще се яви на изборите в коалиция със "Зелените" и ДЕОС. Това съобщиха за Нова телевизия от Изпълнителния съвет на новата партия.

Първоначално от "Да, България" бяха решили да се явяват самостоятелно на изборите, но проблеми с вписването наложиха да участват в коалиция. Причината – три жалби срещу регистрацията на партията, подадени в съда.

„Става дума за фалшификат и опит да ни спрат да се явим на изборите. Хората, подали жалби срещу нас,  са несъществуващи”, каза Иво Мирчев от изпълнителния съвет на партията.

Две от имената съвпадат с имена на учредители на партията, които обаче не са подавали жалби. Едното име се оказа на Вера Асенова, съпругата на писателя Захари Карабашлиев, който написа гневно съобщение във Фейсбук. Вера Асенова ще оттегли днес подадената от нейно име фалшива жалба и ще сезира прокуратурата за злоупотребата с името й. Второто име е на Иван Иванов, който също не е пускал жалба. Само третата жалба е от реален човек, който още на учредителното събрание се е опитал да предизвика хаос и е напуснал форума, без да стане учредител.

Междувременно от формацията  съобщиха вчера късно вечерта, че са събрали 20 000 подписа, които са в пъти повече от необходимите 3000 за регистрация на коалиция в ЦИК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ