Даниел Митов: Президентът се опитва да лъже всички едновременно

Даниел Митов: Президентът се опитва да лъже всички едновременно

Даниел Митов: Президентът се опитва да лъже всички едновременно

Президентът се опитва предизборно да лъже всички едновременно. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ, Даниел Митов, на извънреден брифинг на партията по повод днешното интервю на президента Румен Радев за БНР.

„Според мен президентът в момента се опитва предизборно, преди собствените си избори, да лъже всички едновременно – на едните да казва, че е прозападен, на другите да казва, че е проруски, на трети пък да се обръща, да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет, и в крайна сметка да държи в плен българските институции“, коментира Митов.

По думите му съставът на служебното правителство позволява да се допусне, че „Има такъв народ“, Демократична България“ и БСП са били в някаква координация с президента по време на консултации за съставяне на кабинет.

„Нашият апел е следният: идват парламентарни избори, българският народ отново ще гласува, отново ще ни подреди. Тогава вече обаче трябва да има истинско, автентично усилие, не само ние да го правим, но и всички останали да направят истинско, автентично усилие, за състава на кабинет, което да бъде подкрепено от парламентарно мнозинство, така че България да има ясно управление“, каза още Митов.

Той допълни, че е благодарен на държавния глава, че не е подписал указа за посланическото му назначение и го приема като услуга. „Не отговарям на вашите критерии, нямам картонче на агент на Държавна сигурност“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

 

 

Бившият социален министър Деница Сачева от своя страна коментира критиките за неосъществената от предишното правителство актуализация на бюджета. „Смешен е този плач, който чуваме непрекъснато… Знаете добре, че всички плащания в бюджета са гарантирани през Закона за държавния бюджет, включително и през Закона за държавното обществено осигуряване. В краткия мандат на това Народно събрание президентът нито веднъж не призова за актуализация на бюджета, напротив – интересуваше се единствено и само от Изборния кодекс“, каза тя.

„Въпреки липсата на актуализация на бюджета беше вече обявено, 12 часа след като встъпи в длъжност служебното правителство, че внезапно е намерило 318 млн. лева и ще може да осигури добавките за пенсионери в размер на 50 лева във времето, за което ще действа това правителство. Тоест не може да се говори за това, че бюджетът е издънен, че в хазната няма пари, че има нужда от актуализация“, обясни още Сачева.

От ГЕРБ обявиха, че ще продължат да задават въпроси на президента – защо крие, че е подкрепил декларация от формата Б9 срещу Русия, защо не е заел позиция по случая с руския опозиционер Алексей Навални, защо не е заел категорична позиция за шпионската мрежа у нас, която е действала в полза на Москва.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ