Даниел Митов: Разговорите за бъдещето на България няма как да минат без ГЕРБ

Даниел Митов: Разговорите за бъдещето на България няма как да минат без ГЕРБ

Даниел Митов: Разговорите за бъдещето на България няма как да минат без ГЕРБ

Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас. Това заяви в ефира на БНР Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ и кандидат за премиер от партията.

„Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента… Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха дотук“, обясни Митов.

Според него сме в „тежка политическа криза“, която може да прерасне в икономическа. Той подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил настоящият 46-и парламент.

По думите на Митов управлението на страната в момента се осъществява само от един човек, президентът Румен Радев. „Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос“, поясни Митов и допълни, че служебният кабинет работи с полуистини: „Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило“.

Митов коментира, че е нелогично поведението на партията „Има такъв народ“, която подкрепя Румен Радев, а в същото време се обявява за опозиция. По казуса за двойното гражданство на служебния министър Кирил Петков реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които Митов отбеляза, че трябва да бъдат спазвани.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ