ДБ настоява ДПС да остане встрани от управлението

ДБ настоява ДПС да остане встрани от управлението

ДБ настоява ДПС да остане встрани от управлението

Ще настояваме ДПС да остане настрана от управлението, поне ако това управление по някакъв начин ще разчита на нашата подкрепа. Без това ние не можем да започнем да се откъсваме от "корупционната утроба". Това заяви Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократична България", в декларация от името на групата.

Поводът за позицията е докладът на Държавния департамент за инвестиционния климат, в който думата "корупция" за България се споменавала на 24 места. По думите му, именно корупцията е най-твърдата асоциация в главите на цялата инвестиционна общност, която има за България, "благодарение на ГЕРБ и с решителната роля на ДПС".

Ние трябва да оставим настрана политическите спорове и да намерим начин да излезем от това състояние на нещата. Това може да стане само при излъчването на едно смело и волево правителство, което наистина има волята, капацитета да приложи последователна програма за изчистване на българските институции, каза Иванов.

ДБ ще даде своя принос в това усилие, но искаме да видим волево правителство като програма и състав, което наистина може да прекъсне това корупционно заболяване, посочи Иванов и допълни, че това правителство наистина трябва да може да остави ГЕРБ и ДПС настрани от властта, защото без това, по думите му, ще бъде заразен и следващият цикъл на упражняване на власт със същия бацил на тежката корупция.
Иванов заяви, че в същото време ДПС се снима с Делян Пеевски. Вие водите война с бъдещето на България. Това, освен, че е обречено, е изключително опасно, посочи Иванов, обръщайки се към колегите си от ДПС.

"Затова ние ще настояваме ДПС да остане настрана от управлението, поне ако това управление по някакъв начин ще разчита на нашата подкрепа. Без това не можем да почнем да се откъсваме от "корупционната утроба", категоричен бе Иванов, който допълни, че ще настояват и за съдебна реформа.

В отговор Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС, заяви, че "партията на олигарха и медиен монополист Прокопиев, който чрез медийно НПО участва във всичките три правителства на Борисов, не може да обвинява в корупция опозиционна партия като ДПС, която не е участвала във властта през целия този период."

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ