Драги спечели доверие и от Долната камара на италианския парламент

Драги спечели доверие и от Долната камара на италианския парламент

Драги спечели доверие и от Долната камара на италианския парламент

Премиерът на Италия Марио Драги спечели с лекота вчерашния вот на доверие в долната камара на парламента – последната стъпка преди новото правителство да поеме властта в страната, предаде Ройтерс.

Камара на депутатите гласува доверие на кабинета с 535 гласа „за“ срещу 56 гласа „против“, като крайнодясната „Италиански братя“ бе единствената голяма партия, която не подкрепи бившият управител на Европейската централна банка.

Драги банка положи клетва като министър-председател през уикенда, след като по-рано италианският президент Серджо Матарела му връчи мандат за създаване на ново правителство в опит да извади страната от политическата криза, предизвикана от излизането на партията на бившият премиер Матео Ренци от управляващата коалиция.

По-рано той спечели вот на доверие в Сената на Италия, пред които той заяви, че ще въведе мащабни реформи, които да помогнат на страната да се справи с икономическата и здравната криза, предизвикана от пандемията.

Решението да бъде подкрепен Драги предизвика сътресения в движението „Пет звезди“ – най-голямата партия в италианския парламент. В сряда 15 от нейните 92 сенатори гласуваха против него, а вчера 16 от 189-те депутати на движението гласуваха против Драги в долната камара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ