Дончев: Понасяме вреда от изказванията на Бойко Рашков

Дончев: Понасяме вреда от изказванията на Бойко Рашков

Дончев: Понасяме вреда от изказванията на Бойко Рашков

„Г-н Рашков е част от предизборния процес и неговото участие в фокусирано върху това да навреди основно на нас. Понасяме вреда от изказванията му.“ Това обяви в ефира на bTV заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар за служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

„Това не е единственото негово твърдение, което до момента не е доказано“, обяви още той и припомни за твърденията за подслушваните български граждани от по-рано през годината. По думите му към момента няма ясно доказателство кой кого е подслушвал.

Дончев отрече ГЕРБ да купува гласове на изборите и коментира, че от близо година има „перманентна“ предизборна кампания. „Президентът е момента е едноличен господар на всички служби“, обяви още той.

„Тримата основни претенденти за спечелване на президентските избори следват един и същ формат – кандидат, подкрепен от инициативен комитет, подкрепен от една или повече партии. Причините са повече от една. Първо, такъв е форматът, когато действащият работи с инициативен комитет, опитва се да си издигне надпартийната конюнктура, в тази среда много трудно се работи с партиен кандидат. По-дълбоката концептуална причина е друга – един партиен кандидат излишно би партизирал вота“, смята Дончев и допълни, че когато става дума за президентски избори, най-малка нужда има от това.

Според него има достатъчно разделителни линии между обществото. „В доброто старо време това беше чисто политическа битка, имаме случаи, където дори председател на партия, г-н Първанов, участва честно в изборите, участва в тежка предизборна надпревара и стана президент. Само че, обществените очаквания и конституционният замисъл по отношения на президента е първия ден, в който се закълне, той да се стерилизира от гледна точка на политическите емоции“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ