ДПС избира ново ръководство онлайн

ДПС избира ново ръководство онлайн

ДПС избира ново ръководство онлайн

ДПС избира ново ръководство днес на партиен форум, който се провежда онлайн. Отложената пре април тази година 9-та Национална отчетно-изборна конференция се излъчва на живо на официалната фейсбук страница на пресцентъра на Движението за права и свободи.

Предстои избор на председател на партията и членове на Централния съвет на Х национална конференция. Очаква се и почетният председател на движението Ахмед Доган да произнесе традиционната си годишна реч, която да очертае политиката за предстоящите парламентарни избори и евентуалните коалиции, в които ДПС може да влезе след вота.

Изборът за нов председател на движението трябваше да се проведе тази пролет. Сегашният лидер Мустафа Карадайъ пък вече просрочва мандата си с над година и половина, като оставането му на поста бе удължено първо заради европейските избори, а по-късно и за местния вот през 2019 г. Накрая конференцията не бе насрочена заради пандемичната обстановка.

Тя обаче не може да се отлага повече, тъй като ако не се проведе до 24 април 2021 г., партията подлежи на закриване по закон. 843-ма делегати ще се включат от няколко точки в страната. За участие в онлайн конференцията е поканен и президентът на Турция, Реджеп Ердоган.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ