ДПС се регистрира в ЦИК и за двата вота

ДПС се регистрира в ЦИК и за двата вота

ДПС се регистрира в ЦИК и за двата вота

ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни и президентски избори, които ще се проведат на 14 ноември. Документите бяха внесени от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид и други представители на партията. 

"Днес подадохме документи за регистрация на ДПС и за двата вида избори. На 14 ноември трябва да изберем и програми за ускорено икономическо развитие за България, и президент, който може да обединява, а не който разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание това, което видяхме вече на два пъти", заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след регистрацията на формацията в ЦИК. 

Той призова всички български граждани е да се отнесат сериозно към този вот. "В тези условия на кризи за трети път отиваме на избори в рамките на една година. Трябва да изберем президент, който обединява, а не такъв, който разединява. Ние от ДПС сме категорично против купуването на гласове и борба трябва да се води, но не с противозаконни методи и средства. Не органите на реда и държавният апарат като цяло да се ползва в услуга на едни партии и против други партии", заяви още председателят на ДПС. 

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 29 септември 2021 г. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ