ДПС за първи път със собствен кандидат президент

ДПС за първи път със собствен кандидат президент

ДПС за първи път със собствен кандидат президент

Движението за права и свободи за първи път ще издигне собствен кандидат за президент, обявиха от партията.

Движението отдавна даде да се разбере, че няма да подкрепи Румен Радев за втори мандат, защото го обвинява за разединението на нацията и за нарушение на гражданските права на активисти на ДПС от МВР по време на отминалия парламентарен вот.

"Подадохме документи за регистрация и за двата вида избори - и за изборите за президент и вицепрезидент, и за народни предсатвители", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с членове на ръководството депозира папките на ДПС в избирателната комисия.

Досега ДПС винаги е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. През 2016 г. движението подкрепи инициативен комитет, застанал зад Пламен Орешарски и Данаил Папазов, а на втори тур даде подкрепата си за Румен Радев. През 2001 г. ДПС подкрепи Ренета Инджова на първи тур, а после даде рамо за втория тур и победата на Георги Първанов срещу Петър Стоянов.

Карадайъ не издаде името на техния избраник за кандидат-президент, но посочи, че по-късно днес на свое онлайн заседание това ще се обсъжда от Централния съвет на партията. "Ще приемем критерии и процедури за номинации, в зависимост от номинациите, ще регистрираме и кандидатите ни за народни представители, и кандидатите ни за президент и вицепрезидент", каза лидерът на ДПС.

На последните парламентарни избори през юли ДСП спечели гласовете на 10% от избирателите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ