Дясно прагматично управление - заявката на ГЕРБ за местните избори

Дясно прагматично управление - заявката на ГЕРБ за местните избори

Влизаме в кампанията за местни избори със заявката за дясно прагматично управление. Това отбеляза вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция на ИК на ГЕРБ по повод старта на предизброната кампания.

И кметовете, и общинските съветници трябва да са представители на гражданите, а участието в кампанията да е на такова ниво, че в края й да можеш да гледаш хората в очите, коментира той.

На тези избори се явяваме с ясна политическа физиономиа, за нас това са местни избори, а не национална политическа интрига. Не се опитваме да изменим националната политическа конюнктура, да правим революция или контрареволюция, допълни още Дончев.

ГЕРБ иска да затвърди присъствието си във всички общини, това е причината да бъдат издигнати почти навсякъде собствени кандидати, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ, Даниела Дариткова. Около 30% е обновяването на листата за общински съветници.

С издигането на кандидати за кметове почти навсякъде и с пълни листи показваме отговорно отношение към всички общини, заяви и Цвета Караянчева. Тя разкри, че в смесените райони от ДПС оказват силен натиск на кандидатите на ГЕРБ за общински съветници. Въпреки това ние участваме там с пълни листи, подчерта Караянчева и обобщи, че според нея битката там трябва да се води с ясни послания, а не със заплахи и уволнения.

Въпреки целия натиск, ще водим положителна кампания, декларира и Томислав Дончев. Езикът на омразата е много "готин" като инструмент, но това се връща, посочи още той не само в този контекст, но и в отговор на журналистически въпроси за скандалното поведение на Волен Сидеров в предаването "Референдум"на БНТ. Вербална и физическа агресия в ефир може да има само при спортни предавания, отбеляза още той.

Като удар по авторитета на институцията Народно събрание пък окачестви Дариткова поведението на Сидеров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ