Джонсън обещава данъчни облекчения за бизнеса

Джонсън обещава данъчни облекчения за бизнеса

Джонсън обещава данъчни облекчения за бизнеса

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще обещае серия от данъчни намаления за компаниите в речта си на конференцията на Конфедерацията на британската промишленост (КБП - CBI), предаде Франс прес. Това се случва в разгара на предизборната кампания и по-малко от два месеца преди датата, предвидена за Брекзит.

В речта, която трябва да произнесе по-късно днес, премиерът признава, че по-голямата част от ръководителите на големите компании "не са искали Брекзит", но в момента основната им тревога е да се приключи с несигурността около един безкраен процес на излизане от ЕС.

Той обещава в случай на победа на изборите на 12 декември "намаляване на данъците върху недвижимите имоти за компаниите, понижение на данъците за работодателите. Вноската за здравно осигуряване в страната ще се понижи с 1000 лири за над половин милион работодатели", се посочва в откъси от речта му, получени от Франс прес.

Лидерът на консерваторите възнамерява също така да намали данъците върху новите сгради и да увеличи данъчните кредити за дейности, свързани с научноизследователска дейност и развитие.

Британските медии оценяват на 1 милиард лири стойността на данъчните намаления за компаниите, информира БТА.

Основният съперник на Борис Джонсън - лидерът на лейбъристката партия Джереми Корбин, чиято кампания се основава на много лява програма, разчита да представи пред членовете на работодателската организация на годишната конференция в Лондон помощи за финансиране на програми за обучение в областта на климата.

Лейбъристите обещават през първия им мандат програма за обучение на 320 000 "климатични чираци" в Англия, за да се борят срещу "сериозния недостиг на квалифицирана работна ръка във Великобритания", който ще продължи заради автоматизацията на редица професии и необходимостта от отговор на климатичните промени.

КБП призова вчера в навечерието на годишния си конгрес партиите, които са в предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, да избегнат "още една провалена година заради политическия застой" след три години и половина криза около Брекзит.

Годишният конгрес на КБО традиционно събира основните политически лидери. Лидерката на Либералните демократи Джо Суинсън също трябва да произнесе реч днес, припомня Франс прес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ