Ердоган иска мерки срещу съдържанието, накърняващо ценностите на Турция

Ердоган иска мерки срещу съдържанието, накърняващо ценностите на Турция

Ердоган иска мерки срещу съдържанието, накърняващо ценностите на Турция

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши днес местните медии с мерки, ако разпространяват съдържание, което накърнява основните ценности на страната, ход, който може да бъде знак за потенциална допълнителна цензура в сектора.

В съобщение, публикувано в Държавния вестник, той каза, че са необходими мерки за защита на „националната култура“ на Турция и предотвратяване на развитието на нейните деца „от неблагоприятно въздействие в резултат на излагане на вредно съдържание във всички писмени, устни и визуални медии“, предаде „Ройтерс“.

Ердоган не даде подробности какво представлява това съдържание, но уточни, че правните действия ще бъдат предприемани срещу „явни или скрити действия чрез медиите, насочени към подкопаване на нашите национални и морални ценности и разрушаване на нашата семейна и социална структура“.

Ердоган е на власт от близо 20 години и често критикува медийното съдържание, което е в разрез с консервативните ислямски ценности, поддържани от неговата партия.

През последните години Турция се задейства в посока засилване на надзора над медиите, като около 90% от големите медии сега са собственост на държавата или са близки до правителството.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ