Еврозоната ще дисциплинира банковата ни система, убеден е Борисов

Еврозоната ще дисциплинира банковата ни система, убеден е Борисов

Премиерът Бойко Борисов заяви, че сред важните ефекти от влизането на страна в Еврозоната е дисциплинирането на банковата система. По-ниските лихви по кредитите, стабилна банкова система и това, че при евентуална криза има кой да ти помогне, са други положителни ефекти, допълни той.

"Важното е да дисциплинираме банковия сектор, да не се случва това, което се случи с КТБ. Това няма как да се случи, когато България е в този клуб“, допълни Борисов. 
По думите му бъдещето на еврото е важно е за бъдещето на Европа. 

От една година се занимаваме само с изтребители, а не се занимаваме с доходи и с това, което ще гарантира на хората по-добър просперитет, каза Борисов във връзка с избраната тема за въвеждането на еврото в България на днешния форум между правителството и бизнеса.

Нашите показатели са едни от малкото в Европа, които показват дисциплина и това се отчита, каза премиерът.

„Данъчните приходи през 2018 г. спрямо 2014 г. са с 50 на сто повече, което показва добра работа на системите и прозрачност, а външният ни дълг тази година ще достигне 18,6 на сто и ще ни нареди сред държавите с най-нисък дълг в Европа”, каза Борисов и допълни, че има ръст на инвестициите и те са в реалната икономика, а износът на България за Германия е по-голям от вноса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ