Фантоми са атакували регистрацията на партия „Да, България“

Фантоми са атакували регистрацията на партия „Да, България“

Фантоми са атакували регистрацията на партия „Да, България“

Жалбите срещу регистрацията на „Да, България“, които ще й попречат да се яви като самостоятелна партия на изборите, са подадени по пощата, написаните са с един почерк и са подписани с фалшиви имена, съобщиха пред Нова тв двама представители на организацията.

„Става дума за фалшификат и опит да ни спрат да се явим на изборите. Хората, подали жалби срещу нас,  са несъществуващи”, каза Иво Мирчев от изпълнителния съвет на партията.

Две от имената съвпадат с имена на учредители на партията, които обаче не са подавали жалби. Едното име се оказа на Вера Асенова, съпругата на писателя Захари Карабашлиев, който написа гневно съобщение във Фейсбук. Вера Асенова ще оттегли днес подадената от нейно име фалшива жалба и ще сезира прокуратурата за злоупотребата с името й. Второто име е на Иван Иванов, който също не е пускал жалба. Само третата жалба е от реален човек, който още на учредителното събрание се е опитал да предизвика хаос и е напусна форума, без да стане учредител. 

Заради опита за блокиране на партията „Да, България“ трябва да събере днес нови 3000 подписа за регистрация като коалиция с още две партии, каквото е изискването на закона. Подписите трябва да бъдат събрани само за 1 ден, тъй като днес изтича срокът за това. Подобно нещо се случи с НДСВ през 2001 г.

Националният съвет на „Да, България“ е приел снощи предложението на „Зелените“ да започнат преговори за коалиция, чрез която партията на бившия правосъден министър да участва в изборите. За регистрация на коалиция е необходима още една партия.

„След като мафията се опита да ни спре, това е единственият начин "Движение Да България" да се яви на изборите" – като коалиция, коментира организацията на страницата си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ