ГЕРБ няма да подкрепи състава на бъдещия кабинет на "Има такъв народ"

ГЕРБ няма да подкрепи състава на бъдещия кабинет на Има такъв народ

Депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят състава на бъдещия кабинет на "Има такъв народ" и ще гласуват "против" в Народното събрание. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който оповести, че това решение е взето на заседанието на Изпълнителната комисия на партията. 

По думите му, коалицията ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално далеч от "партиите на промяната", които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората. "Възлагаме на нашите депутати да си влязат в залата и да си гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност, би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да е било друго. Ние не искаме това, не сме от тях", посочи Борисов.

Той отчете, че от ИТН не са получили никакво писмо. "Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак. Хубаво е, че Трифонов иска да поеме отговорност за това, което от една година прави. Въпросът е как ще го направи. Отговорността е изцяло тяхна. Би трябвало да си дадеш сметка, че когато си получил с половин процент повече, и то само в чужбина, народът ти казва, че тази партия не бива да бъде изчегъртана", посочи Борисов. 

"Чух Христо Иванов да казва, че са свалили ГЕРБ. Ние си изкарахме мандата", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Между двата избора имаше една илюзия, която се налагаше, че ще може да има правителство без ГЕРБ. Чудесно - ние искаме да сме на ръце разстояние от случващото се сега. Не мога да разбера тези, които казват - готови сме на нови избори", заяви Борисов.

Междувременно днес от "Има такъв народ" ще се срещнат с "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП, за да им представят структурата и състава на проекта на Министерски съвет.  

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ