ГЕРБ-СДС поиска изслушване на Кирил Петков и Корнелия Нинова заради ценовата криза

ГЕРБ-СДС поиска изслушване на Кирил Петков и Корнелия Нинова заради ценовата криза

ГЕРБ-СДС поиска изслушване на Кирил Петков и Корнелия Нинова заради ценовата криза

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска изслушване на министър-председателя Кирил Петков и на ресорния вицепремиер Корнелия Нинова във връзка с ценовата криза.

В началото на заседанието председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска председателят на парламента Никола Минчев по силата на правомощията си да покани министър-председателя Кирил Петков, за да обясни какви мерки предвижда правителството за справяне с ценовата криза. 

В мотивите си за искането Атанасова визира изказване на вицепремиера Корнелия Нинова, направено вчера по време на блиц контрол в ресорната комисия по икономическа политика за въвеждане на форсмажор на територията на цялата страна. 

Атанасова попита какви са плановете на правителството и заяви, че искат изслушване на ресорния вицепремиер Нинова и министър-председателя Кирил Петков. 

Никола Минчев благодари за предложението и заяви, че ще го обмисли внимателно. 

Първа точка от програмата за работата на парламента днес предвижда на първо четене депутатите да разгледат промени в Закона за пощенските услуги и Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. На второ четене се очаква да бъдат гледани промени в Закона за пазарите на финансови инструменти. В дневния ред е и изслушване на управителя на НЗОК Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрол на предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания. Точката е четвърта в дневния ред за днес, предава БТА. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ