ГЕРБ се регистрираха за президентските избори

ГЕРБ се регистрираха за президентските избори

ГЕРБ се внесе документите за в ЦИК за участие в президентските избори на 6 ноември. Управляващата партия спази традицията от 2007 г. да се регистрират първи за национални избори.

Документите за предстоящия вот бяха депозирани от председателят на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов малко след 9 часа.

Цветанов отново заяви, че кандидатът на ГЕРБ ще бъде разкрит на 2 октомври.

„Кандидатът на ГЕРБ за държавен глава е достатъчно известен и това, че името ще бъде обявено на по-късен етап, не трябва да създава някакви интерпретации или внушения, както някои искат да направят в публичното пространство”, посочи Цветанов.

„На тези избори целта ни е единствено победа.Идеята е претендентът на ГЕРБ да бъде президент на всички българи и държавник, а не да е разглезен като партиен кандидат”, заяви Цветан Цветанов.

Дали ще има смяна на българската кандидатура за генерален секретар на ООН - Кристалина Георгиева на мястото на Ирина Бокова, Цветанов посочи, че решението е от правомощията на Министерския съвет. През следващите дни, предположи той, ще има новини по темата, но не се ангажира в каква посока.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ