Герджиков на последното заседание служебното правителство: Чувствам се празнично!

Герджиков на последното заседание служебното правителство: Чувствам се празнично!

Герджиков на последното заседание служебното правителство: Чувствам се празнично!

По време на последното заседание на министрите от служебното правителство премиерът Огнян Герджиков каза, че не знае защо, но се чувства много празнично.

„Силно се надявам и вие така да се чувствате, виждам, че сте усмихнати”, обърна се към министрите премиерът.

Той посочи, че последното заседание няма да е прекомерно пространно и „кабинетът ще успее до утре да приключи работа”.

Служебното правителство трябва да разгледа проект на постановление за допълнение на тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията. Предложението е на премиера Герджиков.

На заседанието ще бъде разгледан и проект на решение за одобряване присъединяването на България към междуправителствената платформа за биологично разнообразие и екосистемни услуги.

Според дневния ред министрите ще се занимаят и с доклад за приемане на информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2017 г. 

Кабинетът ще одобри допълнителни трансфери за закупуване на учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училищата за 2017 г.

Министрите ще приемат и проект на постановление за откриване на филиал в структурата на русенския университет „Ангел Кънчев”-Видин по предложение на образователния си колега.

Друга точка от дневния ред на последното заседание на служебния кабинет е проект на решение за предложение до Народното събрание за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ