Гюров официално оттегля кандидатурата си за управител на БНБ

Гюров официално оттегля кандидатурата си за управител на БНБ

Гюров официално оттегля кандидатурата си за управител на БНБ

Лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров е внесъл официално заявлението, че оттегля кандидатурата си за управител на БНБ. Това съобщи председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Изборът на управител на БНБ е предвиден в програмата на Народното събрание за петък. Така единствен кандидат за поста остава Любомир Каримански от "Има такъв народ". 

Преди дни премиерът Кирил Петков заяви, че "Продължаваме Промяната" няма да подкрепи Каримански и дори предложи да се стигне до нова процедура по избор на управител на Централната банка.

Вчера Гюров коментира, че оттеглянето на кандидатурата му е било добро решение, за да се даде шанс на коалиционните партньори да подновят процедурата и да намерят личност, която да обедини не само участниците в коалицията, но и тези извън нея. Той добави, че при една нова процедура всички опции са на масата.  

Днес в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров обяви, че има опит за промяна на дневния ред на обществото. "В последните дни виждаме отказ от отговорно поведение и целенасочена кампания, която цели да провали управлението. В текущия обществен дебат настоящата опозиция се опитва да замете идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната", посочи той. По думите му, управлението се е сблъскало с "множество кризи", част от които - наследени. Той обаче увери, че въпреки трудностите, управляващите няма да се отметнат от дневния ред, който включва борбата с корупцията, реформа в съдебната система, модернизация на армията, развитие на образованието, повишаване на заплащането на медицинските специалисти, по-активна роля на България в Европейския съюз и на Балканите. Гюров добави, че още утре ще се пристъпи към закриване на спецсъда и спецпрокурата. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ