И коалицията на Петър Москов и Цветан Цветанов с кандидат за президент

И коалицията на Петър Москов и Цветан Цветанов с кандидат за президент

И коалицията на Петър Москов и Цветан Цветанов с кандидат за президент

Историкът и бивш дългогодишен водещ в БНТ Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са кандидатите за президент и вицепрезидент на коалицията "Национално обединение на десницата" - КОД и "Републиканци за България" на Петър Москов и Цветан Цветанов. Номинациите бяха обявени на пресконференция днес, която е и първото официално съвместно изявление на коалицията, а кандидатуте бяха представени от зам. -председателя на КОД Любомир Канов.

"Историк, антрополог, един от редките изумруди в нашия ландшафт, който трябва да е високо оценен", каза той за Горан Благоев и допълни, че това е човек, който "във времето е бил несправедливо недооценен".

Самият Благоев пък анонсира впускането си в кандидат-президентската надпревара така: "Ние ви предлагаме обединение около ценности и каузи. Готов съм да бъда президентът, който ще търси начините за национално обединение!".

Номинираната за вицепрезидент д-р Ивелани Георгиева пък беше представена като част от обществото на "хората с хуманистичната природа, чувство за отговорност и грижа." Тя е родом от Котел, а в последните две години е била сред медиците на първа линия в борбата с пандемията от Covid-19.
"Приех поканата на Национално от обединение на десницата, защото получих уверение, че ще мога свободно, директно и от първо лице да кажа истината за това, което ни се случва, такава каквато я виждам, като човек, минал през нея. Настоящата здравна криза и нейните проблеми не са медицински. Те имат нужда от ясна политическа сила и воля, както решението на енергийната криза не е на енергийните експерти", заяви д-р Ивелина Георгиев и допълни, че една от основните цели в тяхната предизборна платформа ще бъде създаване на имунитет сред населението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ