И президентът готов с проект за Конституция. Но, първо иска оставки

И президентът готов с проект за Конституция. Но, първо иска оставки

Президентът Румен Радев обяви, че е готов със своя Конституция, но се зарече, че няма да разкрие какво съдържа неговия проект, докато не види оставки.

"Докато не видя подадени оставки, няма да се въвличам в коментари. Имам готов вариант за Конституция. Ще инициирам дебата веднага, и то много професионално и експертно, но в момента, в който видя оставките - незабавни оставки на Борисов и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори и ново доверие!", отсече Радев пред медиите в двора на Военната академия, където присъства на откриването на учебната година. 

"Това управление приключи морално и трябва час по-скоро да приключи формално, всичко друго е агония. Цинично е това управление, което погази Конституцията, да има амбицията да дарява нова Конституция", категоричен е Радев.

Той поиска депутатите да не приемат варианта за съставянето на експертен кабинет, ако ГЕРБ се оттегли от властта.

"Когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката, за да се сложи край на режима Борисов, а не този режим да се бетонира", заяви президентът.

По думите му, експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ