Отлагат с половин година Закона за социалните услуги

Отлагат с половин година Закона за социалните услуги

Отлагат с половин година Закона за социалните услуги

С 6 месеца ще се отложи Законът за социалните услуги. Около това мнение се обединиха социалният министър Деница Сачева и БСП на среща в парламента.

„Ако се вземе решение за отлагане, ще започнат разговори за промяна на текстовете, които притесняват хората. Целта е да намалим напрежението в обществото и да видим какво притеснява хората“, заяви социалният министър и напомни, че забавянето може да доведе до лишаване от услуги за групи от хора. Тя, обаче, напомни, че темите, свързани с децата и семейството не са обект на Закона за социалните услуги.

„Законът е насочен към хората с увреждания, към старите хора, към бездомните и децата, които са изоставени“, уточни министър Сачева.

Социалният министър отчете, че през изминалите две години почти 1000 деца са били реинтегрирани в техните биологични семейства. Почти 1300 са децата, за които социалните работници са помогнали да не бъдат изоставени от родителите им.

„Това е истинската социална работа. Истинската социална работа връща децата в семействата. Това, което виждаме и чуваме в пространството са насаждане на страхове. Ще положим усилия да проведем дискусии в цялата страна. Ще подкрепим, ако бъде инициирана от парламента дискусия по темата за семейните политики“, допълни още Деница Сачева. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ