"Има такъв народ" връчва изпълнен мандат на президента следобед

Има такъв народ връчва изпълнен мандат на президента следобед

"Има такъв народ" връчва изпълнен мандат на президента следобед

"Има такъв народ" ще връчат на президента Румен Радев изпълнения мандат за излъчване на правителство в 17:00 часа. Това съобщиха от президентството.

В същото време от партията продължават разговори за подкрепа. Вчера от "Има такъв народ" заявиха, че няма да подписват споразумения, за каквито настояват от всички политически сили, след проведените експертни разговори по политики.

От Левицата поискаха някои корекции във въпросната декларация, а днес след среща в парламента между ИТН и БСП стана ясно, че двете партии са постигнали сближаване по почти всички въпроси. 

"Искам да изразя своето задоволство, че успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднение между нас. Постигнахме такова съгласие и предстои съвсем скоро да намерим политическите измерения как ще се случи това. Ще обмислим какъв ще бъде форматът, може да бъде и декларация", заяви номинираният за премиер от ИТН Пламен Николов.

"Следваме посоката, която ни е начертана от Националния съвет на БСП. Миналата неделя обсъдихме декларацията, която беше представена от името на ИТН. Там не бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени. Това беше целта на тази среща – да доизясним всички приоритети. След това ще ви запознаем с подробности какво сме постигнали в отделните сектори. Голяма част от нещата, по които имахме забележки, бяха изчистени", заяви Христо Проданов от БСП. Той добави: "Дали ще има подкрепа от БСП или не – това зависи от Националния съвет на БСП". 

От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" все още не са дали категоричен отговор дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет. Те заявиха, че това ще стане ясно в рамките на парламентарната процедура, която ще започне, след като президентът внесе за разглеждане в НС предложеното от ИТН. ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще гласуват против обявения състав на проектокабинета на ИТН.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ