България

Политика

|

Общество

|

ИТН кани всички на консултации, освен ГЕРБ

ИТН кани всички на консултации, освен ГЕРБ

„Има такъв народ“ ще покани на консултации за сформиране на бъдещо правителство всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ. Това заяви от кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов, цитиран от „24 часа“.

Срещите ще се провеждат в Народното събрание, а писмата до парламентарните групи ще бъдат изпратени скоро. Очакванията са преговорите да се състоят през идните дни – петък, събота и неделя. Така в тях ще бъдат включени не само определяните като партии на протеста „Демократична България“ и „Изправи се.бг! Ние идваме!“, но и БСП и ДПС.

„Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ“, обясни за bTV Филип Станев.

Вчера официално бе открит 46-ият парламент на страната, като скоро се очаква да започнат и консултациите при президента Румен Радев. Първият мандат ще бъде връчен на първата политическа сила след изборите на 11 юли – „Има такъв народ“.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ