Ивелина Димитрова от СЕМ подаде оставка

Ивелина Димитрова от СЕМ подаде оставка

Ивелина Димитрова от СЕМ подаде оставка

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ, съобщиха от президентството. От прессекретариата на държавния глава разпространиха специална позиция на президента, тъй като тя влезе в регулатора именно от квотата на президентството преди три години.

"Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото".

Самата Иванова коментира пред БТА, че СЕМ не е успял да овладее напрежението, а "създаде сякаш още по-голямо".

СЕМ пропусна момента да влезе в ролята на медиатор, да проведе открит диалог с един сериозен мониторингов анализ на фона на обществено недоволство срещу СЕМ и казусите, свързани с министъра на културата и генералния директор на БНТ, казва още Димитрова в отворено писмо.

Последният мониторингов доклад на СЕМ по повод предишната предизборна кампания, както и този на външните наблюдатели отчете тревожни данни, но желанието за един по-широк професионален разговор остана само в протоколите, пише тя.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ