Избори за местна власт утре в 20 населени места

Избори за местна власт утре в 20 населени места

Нови и частични местни избори ще се проведат в 20 населени места утре, съобщи пред „Фокус” говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев. Не навсякъде обаче гласуването ще започне в един и същи час. В населените места, където изборите са насрочени преди 26 май 2016 г., изборният ден ще започне в 6:00 ч. и ще приключи в 19:00 ч., а в останалите, които са насрочени след тази дата изборите ще започнат от 7:00 ч. и ще приключат в 20:00 ч., обясни говорителят на ЦИК.

„Частичните избори се провеждат тогава, когато са прекратени пълномощията на кмет поради някои от основанията, които са предвидени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, докато новите избори се провеждат тогава когато изборът, който беше проведен през миналата година октомври месец е обявен за недействителен или в случаите, в които поради смърт на кмета са прекратени реално погледнато неговите правомощия”, обясни Андреев. 

Днес трябва да бъдат предадени на Секционните избирателни комисии изборните книжа и бюлетините заедно с останалите материали, за да може да започне изборният ден.


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ