Кирил Петков в директна атака: Гешев е абсолютно компрометиран. Дори и в ЕС

Кирил Петков в директна атака:  Гешев е абсолютно компрометиран. Дори и в ЕС

Кирил Петков в директна атака: Гешев е абсолютно компрометиран. Дори и в ЕС

В остра и директна атака срещу главния прокурор Иван Гешев влезе днес премиерът Кирил Петков. "Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Вече дори на ниво Европейски съюз.", заяви той в изказване по време на годишния отчет на Министерството на вътрешните работи.

Той поздрави МВР, че е на страната на народа и обърна внимание, че "в момента се намираме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, на народа или от тази на статуквото, корупцията и недосегаемите."

„Това, в което се убедих в последната година, е че МВР е институция, която избра и е част от институциите в България, които пък са от страната на закона и народа”, каза още той.

Петков поздрави МВР и за това, че в страната ни е имало честни избори. „Ако това не се беше случило, ако имахме купуване на гласове, ако можеха местните дерибеи да продължават да контролират голяма част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук днес”, отбеляза той.

По думите му „дори опозицията не може да каже нищо по този повод”. „Факт е, че в българския парламент в момента партиите са позиционирани така, както българският народ ги е избрал”, категоричен бе Петков.

Трети поздрав отправи Петков към МВР и персонално към Бойко Рашков за това, че „законността се връща в България”. „Няма я идеята за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който трябва да се спазва”, допълни той.

Премиерът декларира, че правителството не се страхува. „Не ни е страх нито от хората на подземния свят, които имаха големи връзки с предишната власт, нито от хората, които са били част от корупционния модел на предишната власт”, добави той.

„Ние сме криза след криза, откакто сме влезли в това правителство. Но се справяме. Това, което видях на границата, беше впечатляващо”, отбеляза Петков, визирайки и ситуацията с приемането на украинските бежанци у нас.

Според министър-председателя е имало бърза и добре структурирана организация. „Едновременно с това много бързо трябваше да вземем мерки във връзка с националната сигурност, продоволствието на страната. Следене на наличността на горивата”, допълни той. 

След това призова: „Имаме още много още работа”. „Факт е, че промяната е дълъг процес. Просто призовавам с истинска смелост, с чувството, че България може да се промени, ако всеки един от нас вземе тази отговорност върху собствените си плещи и заедно можем да го направим”, обясни той.

Според премиера от МВР са ни показали, че страхът вече е изостанал и „оттук нататък законността е на преден ред”. После отбеляза, че ще се радва да работи с МВР, докато "България се превърне в символ за законност."

„Когато се каже думичката „корупция”, вече България да не е най-корупмираната държава в Европейския съюз, а държавата, която най-бързо е успяла да изчисти корупцията, когато всички ние сме решили, че това вече не може да се търпи”, заяви в заключение премиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ