Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата със списък от 19 имена

Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата със списък от 19 имена

Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата със списък от 19 имена

Този разпит не го намирам като натиск, а като излишен пиар. Това заяви премиерът Кирил Петков на влизане във Върховната касационна прокуратура, където трябва да бъде даде показания във връзка с имената, които е споменал по време на среща с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица. 

Петков посочи, че носи списък с 19 имена, част от които вече е прочел на брифинг, които по думите му, имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления.

"Това са имена, които са публична информация, имена, които знаете добре. В списъка няма фирми, а само личности", добави той. Към списъкът, който Кирил Петков изброи през изминалите дни, са добавени и имената на хора като Младен Михалев - Маджо, Таки и Петьо Еврото. 

Премиерът обясни, че съжалява, че прокуратурата има нужда изпълнителната власт да ѝ носи допълнителна информация и да й иска доказателства. "Една прокуратура трябва сама да направи това домашно и сама да се сезира по публични данни. Това е част от техните задължения. Ако имат нужда от помощ - аз съм тук, за да предам всичко, което е в моите ръце. Това е публична информация. Тези хора не са от днес и от вчера", посочи Петков.

От прокуратурата съобщиха предни дни, че по време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност. Поради това главният прокурор Иван Гешев е сезирал своя заместник, относно предоставената от премиера информация за предприемането на незабавни действия. След като стана известно, че е призован на разпит Петков коментира пред медиите, че ще представи на прокуратурата списък с медийни публикации свързани с конкретни лица. Той посочи още, че ще пита държавното обвинение за публично известни случаи като "Барселонагейт" и "Осемте джуджета". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ