ДБ не изключва коалиция с "Подължаваме промяната" след изборите

ДБ не изключва коалиция с Подължаваме промяната след изборите

ДБ не изключва коалиция с "Подължаваме промяната" след изборите

Коалиционно споразумение между „Демократична България“ и движение „Продължаваме промяната“ може да стане факт едва след като са ясни резултатите от изборите. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов.

Очакванията му са да се постигне детайлно разписано коалиционно споразумение. Преди това обаче от „Демократична България“ чакат представянето на управленската програма на „Продължаваме промяната“.

По думите на Христо Иванов основният въпрос е отношението на най-новата формация към ДПС и ГЕРБ. Иванов очаква от потенциалните си партньори гаранции, че двете партии ще бъдат изключени от управлението.

„Сътрудничество между „Демократична България“ и „Има такъв народ“ може да има само, ако партията на Слави Трифонов се отвори за прозрачни разговори и престане с опитите си еднолично да налага кандидати за властта“, посочи Христо Иванов.

По казуса с регистрацията на Мария Касимова за кандидат за вицепрезидент и пребиваването и у нас през последните 5 години Христо Иванов коментира, че „Демократична България“ ще изчака произнасянето на отговорните институции. Според него е неизбежно подобни казуси да възникват по време на кампанията.

Христо Иванов очаква и решение на проблема с регистрацията на „Демократична България“ в Стара Загора. Според него отказа да регистрират листата им се дължи на факта, че документите са подадени с електронен подпис. От политическата формация ще оспорват това в съда. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ