Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи в ЦИК за парламентарния вот

Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи в ЦИК за парламентарния вот

Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи в Централната избирателна комисия за регистрация за предстоящите парламентарни избори. Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов, лидерът на Младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и др.

Подадени са 9 999 подписа, а общо са събрани над 52 000 подписа в рамките на 3 дни, похвали се административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. 

"В годините доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че може да носим отговорност и да се учим от грешките си. Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на нашите избиратели, ако получим тяхната подкрепа. Заедно със СДС имаме програма с ясни цели и приоритети, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея. Медицинският протокол е готов. Въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес. Нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство", каза Дариткова.

Тя подчерта, че до края на следващата седмица ще са готови списъците с кандидати за народни представители. Попитана дали лидерът на партията Бойко Борисов ще бъде водач на листи, Дариткова отговори с "Да".

Днес в 17:00 ч. изтича срокът, в който партии и коалиции могат да се регистрират в ЦИК за парламентарния вот на 4 април. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ