Коалицията в Германия не постигна единомислие за мигрантите

Коалицията в Германия не постигна единомислие за мигрантите

Коалицията в Германия не постигна единомислие за мигрантите

Положението в управляващата германска коалиция начело с канцлерката Ангела Меркел е изключително напрегнато, каза днес лидерката на германските социалдемократи Андреа Налес, оставяйки открит въпроса за възможни нови избори, предаде Ройтерс.

На четиричасовите разговори късно снощи с участието на Меркел, нейните консервативни баварски съюзници и социалдемократите не беше разрешен спорът по мигрантската политика, който заплашва целостта на коалицията. След срещата Налес каза: "По всички въпроси, включително по мигрантската политика, ситуацията в коалицията е много напрегната. Незадоволително е, че тази седмица сме в застой и не е ясно какво ще се случи". Запитана дали се готви за нови избори, тя каза: "Не зная. Честно казано, изчакваме да видим какво ще стане".

Водачът на парламентарната група на Християндемократическия съюз на Меркел Фолкер Каудер също каза, че са нужни още обсъждания, защото късните разговори вчера са били безрезултатни.

Запитан дали трите партии в управляващата коалиция са разрешили спора, който заплашва създаденото преди 3 месеца правителство, Каудер каза по германската телевизия, че не се е очаквало окончателно решение, защото партийните ръководства ще заседават в неделя, предаде БТА. "Нещата са много сериозни - видяхме това на разговорите, не става дума за нещо дребно, а за нещо основно и важно. Трябва да говорим помежду си", изтъкна християндемократът Каудер.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ