Конгресът на САЩ одобри пакетът от икономически стимули

Конгресът на САЩ одобри пакетът от икономически стимули

Конгресът на САЩ одобри пакетът от икономически стимули

Конгресът на САЩ одобри дългоочакваният пакет от стимули в размер на 900 млрд. долара, предаде Си Ен и Си.

Двете камари на Конгреса одобриха законопроект за над 2 трл. долара, включващ гореспоменатият спасителен пакет за борба с последствията от пандемията и федерален бюджет в размер на 1,4 трилиона долара, с които да бъдат финансирани правителствени програми до 30 септември 2021 г.

Камарата на представителите одобри законопроекта с 359 на 53 гласа, а Сенатът с 92-6 гласа.

Одобреното финансиране за федералното правителство и пакетът за стимулиране на икономиката ще бъдат изпратени за подписване от президента Доналд Тръмп.

Същевременно с това Конгресът прие и закон за допълнително едноседмично финансиране, целят да предотврати спирането на работата на правителството за седем дневен срок, в който държавният глава да подпише новия бюджет.

Новото законодателство предвижда директни плащания в размер на 600 долара за американците, които изкарват по-малко от 75 хил. долара на година. Семействата с деца ще получат още по 600 долара за всяко дете. Пакетът включва още финансова помощ за малкия бизнес и увеличение на обезщетенията за безработица с 300 долара седмично до средата на март. Законопроектът предвижда и удължаване на данъчните облекчения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ