Корнелия Нинова: БСП ще върне мандата за съставяне на нов кабинет

Корнелия Нинова: БСП ще върне мандата за съставяне на нов кабинет

БСП ще върне мандата за съставяне на нов кабинет, при влизане в ситуация на политическа криза, борим се да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в НДК след резултатите от втория тур на президентските избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. БСП няма да участва в никакви конфигурации за правителство, и няма да приеме покани от други политически партии, включително от ДПС за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, посочи тя.

Нинова подчерта, че БСП е последователна в позициите си. „Българският народ извоюва категорична победа с мъдростта си. Сега настъпи моментът ние, политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост. Да му гарантираме сигурност, спокойствие“, заяви Нинова.

По думите й между политическите лидери има такъв, който се опитва да внушава нестабилност. Тя подчерта, че Бойко Борисов сам обвързва президентските избори с оставката си. „Сам си постави това условие и е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен. Призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и партии извън парламента да бъдем отговорни държавници и по конституционен и законов ред да продължим работата на парламента“, каза Нинова. За мен Бойко Борисов не е държавник след като може да заложи на карта спокойствието на страната, коментира тя.

Според нея първо е важно да се приеме бюджет за 2017 и да се седне за разумен политически и обществен диалог за промяна в изборните правила, каквито са поискани от българите на референдума. Лидерът на БСП пожела успех на ген. Радев и Илияна Йотова и мъдрост на политическите лидери.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ