Макрон посреща Меркел в средновековна крепост

Макрон посреща Меркел в средновековна крепост

Макрон посреща Меркел в средновековна крепост

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се срещат днес във френска сревновековна крепост на средиземноморския бряг, за да обсъдят следващите стъпки в партньорството между двете държави, което е движеща сила в Европейския съюз, предаде Euractiv.

Зад стените на „Форт дьо Брегансон“, известна като предпочитана лятна резиденция от френските лидери, ще бъдат обсъдени най-належащите въпроси в глобалния дневен ред – кризата в Ливан, антиправителствените протести в Беларус, пандемията от COVID-19, военния преврат в Мали, както и напрежението между Гърция и Турция.

Същевременно Меркел, която скоро предстои да се пенсионира от ръководния пост, заеман от нея вече 15 години, иска да бетонира и прогреса при някои дългосрочни цели, които стоят извън драмата на настоящите международни отношения. Това според двама високопоставени служители на германското правителство включва вземането на решение какво да предприеме Европа във взаимоотношенията с Китай, преформулирането на ЕС след излизането на Великобритания от него, както и формирането на европейска военна сила, съответстваща на икономическата сила.

През юли Меркел и Макрон работиха заедно по убеждаването на страните членки на ЕС да бъде отпуснат финансов пакет за възстановяване от пандемията от COVID-19.

След това постижение, сега вниманието около двамата се насочва около това какво още могат да направят заедно преди оттеглянето на германския канцлер и президентските избори във Франция през 2022 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ