Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Еврокомисарят Мария Габриел ще бъде водач на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите европейски избори. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на изборния щаб на партията Цветан Цветанов при обявяване на номинациите.

Цветан Цветанов я представи като "момичето, което предпочете да работи за България и да се върне в България". Тя има най-много номинации за водач след съпартийците си.

Днес повече от всякога действията и идеите на всеки един от нас трябва да се свързани с ценностите на ЕНП“, обърна тя се към присъстващите като благодари на премиера Борисов за предоставената възможност да бъде водач на листата. „Заедно показахме, че зад думата обединение не се крият користни мисли. Европа се намира в труден момент. Предизвикателството е, че България може да бъде обединител на каузи“, заяви тя. 

Ето го и целия списък:

1. Мария Габриел

2. Андрей Ковачев

3. Андрей Новаков

4. Ева Майдел

5. Асим Адемов

6. Александър Йорданов

7. Лиляна Павлова

8. Емил Радев

9. Ивелина Василева

10. Марин Захариев

11. Иво Ралчовски

12. Младен Шишков

13. Николай Диков

14. Камен Костов

15. Йоанна Фильова

16. Жечо Станков

17. Илия Лазаров

България ще избере 17 евродепутати на изборите тази година – толкова, колкото има и в момента.

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов заяви, че забранява на кандидатите да се вкарват в езика на омразата. „Аз им виждам водачите, с изключение на Станишев, те по никоя друга тема нямат компетентност.  - каза той във връзка с опонентите им на евроизборите. - Те няма да ви търсят да говорите по темите и ще ви връщат по теми, които нямат нищо общо с Европа. Познавам им лидерите. Те са популисти“, отбеляза Борисов.  „Удариха ни лошо, понесохме шамарите, искам от тук да излезем силни и обединени, с ясното съзнание, че сме длъжни да не допуснем тези ретроградни сили. Ще видите, че съм бил прав. Успех на всички. С ум, разум, истински бих помолил българите да гласуват за нас. Не искам да казвам, че сме идеални, но все още по-добри няма“, допълни още той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ