Методи Лалов възропта срещу реденето на листите в ДБ, иска оставки

Методи Лалов възропта срещу реденето на листите в ДБ, иска оставки

Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно авторитарно такова. Христо Иванов е с огромен потенциал. Това е човекът, от който дясното има нужда, но когато оставя хора като Цонева и Мирчев (б.р. Ивайло Миречв) да дерибействат, когато не понася отговорност за това, трябва да му се търси сметка. Има възможност да се поправи. Това заяви в ефира на bTV общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов, който вчера поиска оставките на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, както и на Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от ръководството на "Да, България". 

"Направих това, за да има публичен разговор, тъй като в организацията от много време такъв липсва. Има напрежение, местните структури биват неглижирани. Липсва диалог. Те са хора, които работят денонощно за партията, но очевидно поемат по път, от който тази общност иска да избяга, а именно авторитаризъм", каза Методи Лалов. 

По думите му партията е създадена, за да бъде хоризонтална структура. "В момента се постъпва като всички останали партии – в последния момент се представят листи, без широко обсъждане, без да се даде път на младите. Всички заявки в устава липсват", каза Лалов и добави, че проблемът да се случва това са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Лалов заяви, че е поискал оставката и на Христо Иванов, защото той като лидер поема цялата отговорност. "Той оставя хора да извращават идеята, която е „Да, България", допълни Лалов. 

Той заяви, че не е искал да бъде номиниран в листите за предстоящите парламентарни избори. Отрече и вариант, в който е зависим от Делян Пеевски, заради помощ в издигането на кариерата му като магистрат. Такава теза загатна вчера Ивайло Мирчев. Лалов е бивш съдия в Софийския градски съд.

"Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, че има проблем и трябва да говорим, започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки", категоричен бе той.

Вече вървят слухове, че има задкулисна битка в "Демократична България". Голямата цел е обединение след изборите с Кирил Петков и "Продължи промяната". Но част от идеята това да се случи е при по-слаб резултат на ДБ, да може да стане вътрешната лидерска промяна. 

"Общото явяване на изборите на ДБ и новата формация „Продължаваме промяната“ дава възможност за първото място и огромен шанс реформаторските сили за първи път от 1997 г. да спечелят избори и да получат първия мандат за съставяне на правителство. Аз не бих пропуснал този шанс. Не мисля, че скоро ще се повтори", заяви преди около месец в интервю за БНР евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев. 

Радан Кънев обясни, че не е имало очаквания Петков и Василев да станат част от обединението "Демократична България", но според него е назрял моментът за сериозен и откровен разговор на лидерско ниво.  

В същото време стана ясно, че Методи Лалов няма да бъде част от кандидат-депутатските листи на ДБ на 14 ноември. "Никой в партията не е счел за необходимо да го номинира и Националният съвет на "Да, България" гласува онзи ден листите си, в които са само номинираните кандидати. Методи Лалов не е сред тях, защото за да бъде номиниран един кандидат сред нас, той трябва да бъде номиниран поне от трима души от Националния съвет. Той такава номинация не е получил", посочи в интервю за "24 часа" Ивайло Мирчев. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ