Никола Минчев: Важно е да има диалог в пленарната зала

Никола Минчев: Важно е да има диалог в пленарната зала

Никола Минчев: Важно е да има диалог в пленарната зала

Важно е да има диалог в пленарната зала. Приоритет е по-качественият законодателен процес. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев в интервю за предаването "Седмицата" по Дарик радио. 

Според новия председател на НС доверието се връща чрез самата работа на народните представители, чрез законодателната дейност, качественото законодателство, ефективния контрол и отчетност.

"Трябва да се види, че народните представители имат своя собствена воля", посочи Минчев и обърна внимание на един от важните приоритети, а именно по-качествен законодателен процес. Той подчерта, че е важно и да има диалог в пленарната зала. 

По темата дали ще е необходим "зелен сертификат" за влизане в сградата на парламента, Минчев посочи, че има проект на решение по въпроса и той ще бъде обсъден съвсем скоро. 

Що се отнася до Специализирания съд, той посочи, че ще се работи за закриването на този орган, както е посочено в коалиционното споразумение. "Електронното правосъдие осигурява бърз достъп до правосъдие", посочи Минчев и изрази надежда до година и половина, да има резултати и в тази посока. 

Относно личната конституционна жалба Никола Минчев подчерта, че трябва все пак да има филтър и посочи, че това трябва да стане с промени в Конституцията и ще предстои дебат по темата. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ